(English text below)

So kommen Sie zur Schader-Stiftung:

Schader-Stiftung

Goethestr. 2

Anreise mit dem Flugzeug:

Ankunft Flughafen Frankfurt/Main

Mit dem Airliner-Bus von Bussteig 14 am Flughafen direkt nach Darmstadt Stadtmitte/Luisenplatz oder Hauptbahnhof Darmstadt. Von dort jeweils mit Straßenbahnlinie 3 Richtung Lichtenbergschule bis Haltestelle Goethestraße.

Alternativ: S-Bahn zum Hauptbahnhof Frankfurt, mit S 12 oder anderer Zugverbindung nach Hauptbahnhof Darmstadt. Von dort mit Straßenbahnlinie 3 Richtung Lichtenbergschule bis Haltestelle Goethestraße.

Anreise mit der Bahn:

Ankunft Hauptbahnhof Darmstadt.

Weiter mit Straßenbahnlinie 3 Richtung Lichtenbergschule bis Haltestelle Goethestraße.

Anreise mit dem Auto:

Über A5 und A67:

Darmstädter Kreuz, Ausfahrt Darmstadt-Stadtmitte/Griesheim

Beschilderung Richtung B 26 Aschaffenburg/Stadtmitte folgen, rechts Richtung Heidelberg B3 abbiegen.

An der zweiten Ampel links in die Heinrichstraße abbiegen, an der ersten Ampel rechts in die Wilhelminenstraße abbiegen und bis zur Ecke Goethestraße durchfahren.

Von Osten über die B26:

Am Ausbauende links Richtung TUD/Vivarium abbiegen.

Heinrichstraße geradeaus bis zur 3. Kreuzung mit Ampelanlage.

Links Richtung Orangerie in die Karlstraße abbiegen, bis Haltestelle Goethestraße an Kreuzung Karlstr./Klappacher Str./Goethestr./Wilhelminenstr.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

How to find us:

Arrival by Airplane (Rhein-Main-Airport in Frankfurt am Main (FRA)):

The closest airport to Darmstadt is the Rhein-Main Airport in Frankfurt. There is a bus line, the HEAG AirLiner (Darmstadt), which will take you directly to Darmstadt. It runs daily, usually every 30 minutes (schedule), and costs approximately 8 EUR (tickets are sold by the driver with cash only). The AirLiner leaves the airport from the bus station at Terminal 1 (Haltebucht / Bus Spot 14) and Terminal 2. The bus takes around 30 minutes to get to Darmstadt, where you can either exit at the central station (Hauptbahnhof) or at Luisenplatz (city centre).

Alternatively, the airport’s regional train station offers direct connections to Frankfurt central station. Use either trains of the s-bahn lines S8 and S9 or the Regional Express (RE) towards the city centre. There you can transfer to S 3 in the direction of Darmstadt central station (Hauptbahnhof).

At either stop, take Tram No. 3 towards Lichtenbergschule and exit at the stop Goethestraße.

Another Airport, Frankfurt-Hahn (HHN) is located roughly 100 kilometres away from Frankfurt despite its name. Many low-cost airlines rather fly to Frankfurt-Hahn instead of Frankfurt International (FRA). You can take a shuttle bus from Hahn to Frankfurt and then change to the airliner or regional trains to Darmstadt. Since it is further away, please plan your transit time accordingly.

Arrival by Train (Frankfurt Central Station):

If you are arriving via Frankfurt Central Station, you will need to buy an extra ticket to Darmstadt, which you can buy at one of the ticket vending machines (approx. 8 EUR). This ticket can also be used on trains and buses in Darmstadt. Take S 3 towards Darmstadt and exit at Darmstadt Central Station (Hauptbahnhof).

Exit the main building and take Tram No. 3 in the direction of Lichtenbergschule. Exit at the stop Goethestraße. For further information, please refer to the local carrier RMV.

Arrival by Car:

Via A5 and A67 Take the exit Darmstädter Kreuz, Ausfahrt / Exit Darmstadt-Stadtmitte/Griesheim.

Follow the signs towards B 26 to Aschaffenburg/Stadtmitte (city centre) and go straight along Rheinstraße, then turn right towards Heidelberg / B3. Turn left at the second intersection onto Heinrichstraße, then turn right at the next intersection onto Wilhelminenstraße. After 500 metres, you have reached the Schader-Forum on Goethestraße.

The Schader-Stiftung does not possess any private parking spaces. We, therefore, recommend the usage of public transportation when travelling to Schader-Forum.