(English text below)

So kommen Sie zur Schader-Stiftung:
Schader-Stiftung
Goethestr. 2

Anreise mit der Bahn:

Ankunft Hauptbahnhof Darmstadt.
Weiter mit Straßenbahnlinie 3 Richtung Lichtenbergschule bis Haltestelle Goethestraße.

Anreise mit dem Auto:

Das Stiftungszentrum der Schader-Stiftung verfügt über keinen eigenen Parkraum. Aus diesem und aus prinzipiellen ökologischen Gründen empfehlen wir dringend die Anreise mit öffentlichen Verkehrsmitteln oder dem Fahrrad.

Anreise mit dem Flugzeug:

Wir empfehlen die Anreise mit dem Zug.

Ankunft Flughafen Frankfurt/Main

Mit dem Airliner-Bus von Bussteig 14 am Flughafen direkt nach Darmstadt Stadtmitte/Luisenplatz oder Hauptbahnhof Darmstadt. Von dort jeweils mit Straßenbahnlinie 3 Richtung Lichtenbergschule bis Haltestelle Goethestraße.

Alternativ: S-Bahn zum Hauptbahnhof Frankfurt, mit S 12 oder anderer Zugverbindung nach Hauptbahnhof Darmstadt. Von dort mit Straßenbahnlinie 3 Richtung Lichtenbergschule bis Haltestelle Goethestraße.

---------------------------------------------------------------------------------------------

How to find us:

Arrival by Train (Frankfurt Central Station):

If you are arriving via Frankfurt Central Station, you will need to buy an extra ticket to Darmstadt, which you can buy at one of the ticket vending machines (approx. 8 EUR). This ticket can also be used on trains and buses in Darmstadt. Take S 3 towards Darmstadt and exit at Darmstadt Central Station (Hauptbahnhof).

Exit the main building and take Tram No. 3 in the direction of Lichtenbergschule. Exit at the stop Goethestraße. For further information, please refer to the local carrier RMV

Arrival by Car:

The Schader-Stiftung does not possess any private parking spaces. We, therefore and for ecological reasons, recommend the usage of public transportation or for short distances rent-a-bike when travelling to Schader-Forum.

Arrival by Airplane (Rhein-Main-Airport in Frankfurt am Main [FRA]):

We recommend to travel by train.

The closest airport to Darmstadt is the Rhein-Main Airport in Frankfurt. There is a bus line, the HEAG AirLiner (Darmstadt), which will take you directly to Darmstadt. It runs daily, usually every 30 minutes (schedule), and costs approximately 8 EUR (tickets are sold by the driver with cash only). The AirLiner leaves the airport from the bus station at Terminal 1 (Haltebucht / Bus Spot 14) and Terminal 2. The bus takes around 30 minutes to get to Darmstadt, where you can either exit at the central station (Hauptbahnhof) or at Luisenplatz (city centre).

Alternatively, the airport’s regional train station offers direct connections to Frankfurt central station. Use either trains of the s-bahn lines S8 and S9 or the Regional Express (RE) towards the city centre. There you can transfer to S 3 in the direction of Darmstadt central station (Hauptbahnhof).

At either stop, take Tram No. 3 towards Lichtenbergschule and exit at the stop Goethestraße.

Another Airport, Frankfurt-Hahn (HHN) is located roughly 100 kilometres away from Frankfurt despite its name. Many low-cost airlines rather fly to Frankfurt-Hahn instead of Frankfurt International (FRA). You can take a shuttle bus from Hahn to Frankfurt and then change to the airliner or regional trains to Darmstadt. Since it is further away, please plan your transit time accordingly.